vijf-meestgemaakte-interieurfouten-header

De dagen worden langzaamaan langer en de koude temperaturen wisselen zich in voor de warmere. Dit is de tijd van het jaar dat het bij veel mensen begint te kriebelen om hun interieur weer eens aan te pakken voor het nieuwe jaar, maar er worden vaak fouten gemaakt bij het veranderen van interieur. Bent u benieuwd wat de meest gemaakte interieurfouten zijn en hoe u ze kunt voorkomen? Lees dan snel verder.

Fout #1: zonder plan aan de slag

De meeste mensen kijken wel even rond in hun woning en weten wat ze ongeveer wel willen veranderen, maar gaan vaak als een kip zonder kop naar de woonboulevards om van alles aan te schaffen. Dit is dan ook met stipt de meest gemaakte fout: zonder juiste volgorde beginnen met het opnieuw van uw interieur.

Meubilair is niet goedkoop, dus wanneer u uw interieur wilt veranderen is het verstandig om weloverwogen keuzes te maken om te voorkomen dat u teveel geld besteedt. Dit kunt u doen door het inwinnen van interieuradvies. Dit kan vaak al gratis bij de meeste woonboulevards.

Fout #2: een eentonige inrichting door gebrek aan kleur

Veel mensen willen graag de eenheid bewaren in hun interieur. Hier is natuurlijk niets mis mee, maar het begrip van ‘eenheid’ binnen interieur wordt vaak verkeerd begrepen. Eenheid betekent niet dat u van elk meubelstuk twee moet kopen zodat het in balans in. Eenheid betekent ook niet dat u alleen maar dingen uit dezelfde serie hoeft te kopen. Eenheid betekent dat het geheel bij elkaar komt. Het kan best zijn dat twee afzonderlijke producten bij elkaar totaal geen eenheid vormen, maar dat door afwisseling van verschillende patronen, formaten, structuren, kleuren en materialen het geheel wel een eenheid vormt. Wees dus ook niet bang om met kleuren en patronen te spelen!

vijf-veelgemaakte-interieurfouten-kleur

Fout #3: verzamelwoede

In principe is de regel: koopt u iets nieuws, dan moet er iets weg. Veel mensen blijven vaak spullen kopen zonder oude spullen ervoor weg te doen. Op die manier is er een opstapeling van allerlei spullen die niet echt meer een waarde hebben of waar u op uitgekeken bent. Probeer zoveel mogelijk accessoires te verzamelen en ga deze stuk voor stuk langs: vind ik het belangrijk? Vind ik het mooi? Past het nog bij mij? Word ik er blij van? Wanneer u ontdekt dat het accessoire toch niet meer helemaal bij u past of u wordt er niet meer blij van, doe het dan weg. Wees niet bang om dingen weg te gooien. U heeft er ooit plezier van gehad, dus het accessoire heeft zijn taak ‘voltooid’.

vijf-veelgemaakte-interieurfouten-impulsaankoop

Fout #4: impulsaankopen

Het is heel verleidelijk om bij prijsstuntwinkels allerlei accessoires voor uw woning mee te nemen. De prijzen zijn vaak ook écht goedkoop, dus het klinkt als een mooie aanwinst. Maar vaak voegen deze accessoires niets toe aan uw interieur of belandden ze ergens achterin de kast. Zulke accessoires worden dan ook vaak aangeschaft door de goedkope prijs, dan dat het echt een toevoeging is aan uw interieur. Wanneer u een dergelijk accessoire wilt aanschaffen, bedenk dan van tevoren of het écht iets toevoegt aan uw interieur. Twijfelt u? Laat het dan liggen.

Fout #5: geen gebruik van eyecatchers

Elke woning heeft een blikvanger nodig. Kijk waar uw oog op valt als u een ruimte binnenkomt. Heeft u niet iets specifieks wat direct opvalt? Dan heeft u waarschijnlijk gebrek aan een blikvanger. Een blikvanger in uw interieur hoeft niet iets ingewikkelds te zijn. Sterker nog, een blikvanger kan van alles zijn: een grote vaas in een felle kleur, een bijzonder schilderij, een design meubelstuk… Blikvangers zorgen voor een speels effect in uw interieur. In kleine ruimtes kunt u beter één blikvanger gebruiken, maar in grote ruimtes kunt u gerust meerdere blikvangers gebruiken.