vensterbank-stijling

5 tips voor vensterbank styling

Een vensterbank is iets wat vele van ons wel érgens in huis hebben, maar eigenlijk wordt er maar weinig mee gedaan, helemaal op het gebied van stijlen. Een vensterbank is ideaal voor het plaatsen van planten, potten en kaarsen, maar het kan ook snel een verzamelplek worden voor prullaria. Wilt u weten hoe u uw vensterbank leuk kan inrichten? In deze blog geven wij u een aantal tips over het stijlen van uw vensterbank, zonder dat het te druk wordt of het uitzicht of de lichtinval belemmert.

1.    Shine bright

Een vensterbank is meestal neutraal van kleur. Daarom kan het juist erg leuk zijn om deze als blikvanger te gebruiken. Geef uw vensterbank bijvoorbeeld een felle kleur! Zo wordt uw vensterbank ook een leuke eyecatcher. U kunt ook een paar accessoires kopen in dezelfde felle kleur als de vensterbank en deze erbij zetten, zodat het een speels effect geeft.

woontip-vensterbank-styling

2.    De regel van drie

De regel van drie is dé regel van interieurstylisten. Zeker voor kleine ruimten is de regel van drie een goede leidraad. De regel van drie betekent dat u van alles drie bij elkaar zet, dus bijvoorbeeld drie verschillende vazen, drie verschillende kussens, drie verschillende boeken, drie verschillende plantjes, drie verschillende fotolijstjes. Deze mogen dan natuurlijk ook verschillen in formaat en materiaal, zolang de kleuren maar wel gelijk blijven. Zo geeft u uw interieur een leuke boost!

woontip-vensterbank-styling-cluster-uw-accessoires

3.    Cluster uw accessoires

Het lijkt misschien netter om uw accessoires netjes uit te stallen, om te voorkomen dat het rommelig lijkt, maar u kunt er ook voor kiezen om accessoires te clusteren. Dit kunt u bijvoorbeeld doen met de regel van 3, zoals hierboven beschreven staat. Zo zorgt u ervoor dat u nog wel uw accessoires bij elkaar kan zetten, zonder dat het te rommelig wordt. Dit werkt alleen als u niet meer dan drie gelijkwaardige voorwerpen bij elkaar plaatst. Bij meer dan drie voorwerpen oogt het al snel rommelig.

4.    Een fijn hoekje

Heeft u een diepe vensterbank? Leg er in dat geval wat kussens in met een kleed. Op die manier kunt u een extra zitplek creëren en is het ook nog eens een knusse plek voor bijvoorbeeld het lezen van een boek of tijdschrift.

5.    Tuintje in de venterbank

De vensterbank is de plek waar het meeste licht naar binnen valt. Daarom is dit een ideale plek voor bloemen en planten om te groeien. Maak bijvoorbeeld een plantenbak over de lengte van de vensterbank. U kunt planken gebruiken van een pallet om het frame in elkaar te zetten. Hierbij gebruikt u 2 lange planken voor de lange zijde, en 2 kleine voor de zijkant, afhankelijk van de gewenste diepte van de plantenbak. Omdat hout water opneemt en kieren en spleten bevat welke water doorlaten, is het verstandig om gebruik te maken van plasticfolie om het water en de aarde binnen de bak te houden. Hierna kunt u plantjes in de bak zetten en aardegrond erin doen. Tip: gebruik vetplantjes in de vensterbank. Deze hebben niet veel water nodig, dus je hebt nooit overtollig water in de bak staan. Om het aarde een beetje weg te werken kunt u kleine steentjes bovenop de aarde leggen.

woontip-vensterbank-styling-tuintje-in-vensterbank

Meer weten?

Bent u nog op zoek naar leuke accessoires voor uw vensterbank? Of wilt u meer informatie of tips over het stijlen van uw vensterbank? Kom dan eens langs bij onze vestiging om te zien wat wij voor u kunnen betekenen!