Sta-op stoelen

Misschien heeft u er wel eens van gehoord: een sta-op stoel. Een sta-op stoel is een aangepaste elektrische stoel waarmee mensen met een fysieke beperking eenvoudiger kunnen opstaan. Door het gebruik van een elektromotortje of accu kan de stoel u als het ware omhoog en omlaag helpen zodat u veilig kunt opstaan en zitten. Ook zorgt een sta-op stoel ervoor dat u een goede zithouding aanneemt om verdere rugklachten of gewrichtsproblemen te voorkomen.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een sta-op stoel?

Comfortabel en goed zitten begint bij de juiste stoel. Een goede sta op stoel dient perfect bij uw lichaam te passen. Dit betekent dat de stoel de juiste balans heeft tussen comfort, ergonomie en vormgeving. Helaas zitten er nog teveel mensen in een stoel die weliswaar een mooi design heeft en goed past bij de rest van het interieur, maar niet past bij de persoon zelf. Wanneer uw sta op stoel niet op maat is, dan kan dat ernstige lichamelijke klachten opleveren. Wilt u dit voorkomen, dan dient u met de volgende stoeleigenschappen rekening te houden:

 • De juiste zithoogte
 • Juiste ondersteuning van de rug en wervelkolom
 • Geschikte zitdiepte
 • Passende hoofd- en neksteun
 • Passende zitbreedte en zithoek
 • Juiste hoogte van de armleggers
 • Aanwezigheid van gewenste functies (bv: verstelbare voetensteun, verstelbare hoofdsteun en wieltjes onder de poten)

Wanneer u bij ons de winkel komt bezoeken, begeleiden wij u volledig in de zoektocht naar de perfecte sta op stoel. De stoel zal volledig aan al uw wensen en behoeften voldoen en uw lichaam het comfort geven waardoor het volledig tot rust komt.

Comfortabel zitten en gemakkelijk opstaan

Een ongunstige zithouding kan lichamelijke klachten veroorzaken. Wanneer u kiest voor een sta op stoel van Woninginrichting Wachtmeester, dan zullen deze klachten snel verdwijnen. Onze sta op stoelen helpen u uw spieren te ontlasten, zodat u comfortabel kunt zitten en eenvoudig uit uw stoel kunt opstaan. Onze comfortabele relaxfauteuils zorgen ervoor dat uw lichaam zich volledig ontspant en rust geeft.

Vergoedingen

De aanschaf van een sta-opstoel is vaak niet goedkoop. Maar wist u dat u in sommige gevallen in aanmerking kunt komen voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar? Informeer bij uw zorgverzekeraar en vraag naar de mogelijkheden van vergoeding van een AFA-fauteuil (Aan Functiebeperking Aangepaste fauteuil) en de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een vergoeding ervan.

Proefzitten?

Heeft u vragen over de aanschaf van een sta-op stoel? Wilt u weten welke sta-op stoel het beste aansluit bij uw wensen en behoeften? Of wilt u eens komen proefzitten? Kom dan langs bij Woninrichting Wachtmeester! Onze experts voorzien u van alle benodigde informatie en begeleiden u, indien gewenst, volledig bij het uitzoeken van de perfecte sta-op stoel. De meest comfortabele en ideale sta op stoel vindt u bij Woninginrichting Wachtmeester

Maak een afspraak

Ontdek onze sta-op stoelen

Wij begrijpen dat het door onze ruime keuze moeilijk kan zijn om een geschikte sta-op stoel te vinden voor uw interieur. Heeft u advies nodig over onze sta-op stoelen? Heeft u vragen over onze exclusieve garantieservice? Of wilt u misschien even komen proefzitten? Kom in alle gevallen gerust eens bij ons langs in Nieuw-Weerdinge!

 • 0591 – 52 13 63
 • Weerdingerkanaal nz 150
  7831 HK Nieuw-Weerdinge