Sta-op stoelen
fauteuil zwart
twee fauteuils
Sta-op stoel

Sta-op stoelen

Misschien heeft u er wel eens van gehoord: een sta-op stoel. Een sta-op stoel is een aangepaste elektrische stoel waarmee mensen met een fysieke beperking eenvoudiger kunnen opstaan. Door het gebruik van een elektromotortje of accu kan de stoel u als het ware omhoog en omlaag helpen zodat u veilig kunt opstaan en zitten. Ook zorgt een sta-op stoel ervoor dat u een goede zithouding aanneemt om verdere rugklachten of gewrichtsproblemen te voorkomen.

Lees hier onze woontip

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een sta-op stoel?

Het is belangrijk dat een sta-op stoel zo goed mogelijk aansluit op uw behoeften en wensen. Daarom moet u rekening houden met het volgende bij de aanschaf van een sta-op stoel:

 • Juiste zithoogte
 • Juiste ondersteuning van de rug en wervelkolom
 • Geschikte zitdiepte
 • Passende hoofd- en neksteun
 • Passende zitbreedte en zithoek
 • Juiste hoogte van de armleggers
 • Aanwezigheid van gewenste functies (bijvoorbeeld: verstelbare voetensteun, verstelbare hoofdsteun en wieltjes onder de poten)

Vergoedingen

De aanschaf van een sta-opstoel is vaak niet goedkoop. Maar wist u dat u in sommige gevallen in aanmerking kunt komen voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar? Informeer bij uw zorgverzekeraar en vraag naar de mogelijkheden van vergoeding van een AFA-fauteuil (Aan Functiebeperking Aangepaste fauteuil) en de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een vergoeding ervan.

Proefzitten?

Heeft u vragen over de aanschaf van een sta-op stoel? Wilt u weten welke sta-op stoel het beste aansluit bij uw wensen en behoeften? Of wilt u eens komen proefzitten? Kom dan langs bij Woninrichting Wachtmeester! Onze experts geven u het beste advies over de aanschaf van een sta-op stoel.

Neem contact op

Ontdek onze sta-op stoelen

Wij begrijpen dat het door onze ruime keuze moeilijk kan zijn om een geschikte sta-op stoel te vinden voor uw interieur. Heeft u advies nodig over onze sta-op stoelen? Heeft u vragen over onze exclusieve garantieservice? Of wilt u misschien even komen proefzitten? Kom in alle gevallen gerust eens bij ons langs in Nieuw-Weerdinge!

 • 0591 – 52 13 63
 • Weerdingerkanaal nz 150
  7831 HK Nieuw-Weerdinge