De nieuwste trends van 2018 op interieurgebied

De interieurtrends voor 2018

Een nieuw jaar betekent een frisse start met nieuwe voornemens. Hoog tijd dus om de interieurtrends voor 2018 bekend te maken, zodat u ook de inrichting van uw huis de gewenste nieuwe, frisse start kan geven.

Wat kan er blijven en wat moet écht verdwijnen uit uw interieurdesign? Dit is een vraag die iedere persoon met passie voor interieurdesign zich afvraagt. Om die reden geven wij u dan ook graag de nieuwste interieurtrends voor 2018. In deze blog bespreken wij onder andere de volgende nieuwe trends:

  • Natuurlijke en speelse kleurtinten
  • Colorblocking
  • Maak gebruik van hout
  • Ga voor vintage en retro
  • Geometrische vormen

1. Natuurlijke en speelse kleurtinten

Waar de natuurlijke kleurtinten in 2017 al nadrukkelijk aanwezig waren, is dit in 2018 niet anders. De grootste verandering voor 2018 is dat zwart zijn populariteit verliest. De natuurlijke kleur bruin is in 2018 het nieuwe zwart. Daarentegen blijft wit nog altijd de belangrijkste basis, die gecombineerd kan worden met natuurlijke en felle kleuren. Zwart kan nog wel gebruikt worden bij uw woonaccessoires.

In het voorgaande jaar waren het de donkere, natuurlijke tinten die de boventoon voerden. Kleuren als groen, donkerblauw en aubergine zorgden voor een natuurlijke, klassieke uitstraling. In 2018 komen daar speelse, felle kleuren bij. In combinatie met wit als basis, kunnen we het niet gek genoeg maken. Appeltjesgroen, oranje, okergeel, blauw en roze zijn enkele kleuren die we zeker veel terug gaan zien het komende jaar. Eigenlijk kan iedereen zijn ei wel kwijt in de kleurentrends voor 2018.

2. Colorblocking

Dat het interieurdesign in 2018 mag bestaan uit speelse, felle kleuren wordt in de tweede trend weer duidelijk onderstreept. We mogen compleet losgaan wat kleuren betreft. Zo kunt u diverse knalkleuren of contrasterende kleuren bij elkaar brengen om het juiste effect te creëren. Wij noemen dit ‘colorblocking’. Het is de ultieme manier om een statement te maken met uw interieur.

Colorblocking is een vrij heftige manier om uw interieurdesign vorm te geven. Is dit net iets teveel voor u, dan kant u er ook voor kiezen om dit eens te proberen bij een kleinere ruimte in uw huis. Mocht dit uiteindelijk bevallen, dan kunt u dit alsnog toepassen bij een grote ruimte in uw huis.

3. Maak gebruik van hout

Wanneer u naast natuurlijke kleuren ook van natuurlijke materialen houdt, dan wordt 2018 uw jaar! Hout komt weer terug in onze interieurs als nooit tevoren. Vind een goede balans in uw design door uw strakke interieur met houten accessoires te combineren. Zo geeft u de ruimte net iets meer sfeer en gezelligheid. Kies bijvoorbeeld voor een houten tafeltje of geef houten souvenirs een mooi plekje.

Wilt u meegaan in de speelse trend van 2018? Kies er dan voor om verschillende houtsoorten met elkaar te combineren. Wanneer u nog een stapje verder wilt gaan, dan kunt u er zelfs voor kiezen om zelf het hout te gaan bewerken. Zo kunt u de verf er zelf afkrabben en vervolgens de balken mooi opschuren om een wat meer ‘vintage look’ te creëren. Hiermee komen we ook meteen bij de volgende trend voor 2018.

4. Ga voor vintage en retro

Hoewel we een jaartje verder zijn, gaan we qua interieurdesign terug in de tijd naar de jaren ‘60 en ‘70. Retro en vintage meubels en accessoires zijn weer helemaal van deze tijd en het komende jaar niet weg te denken uit onze woonkamers. Maak weer plaats voor dat prachtige houten tafeltje en authentieke meubels. Zo brengt uw interieur weer een verhaal met zich mee. De minimalistische zwart/wit-combinaties maken plaats voor natuurlijke kleurencombinaties als bruin, geel en oranje. Denk niet dat u met deze transformatie ‘ouderwets’ bent, want deze look gaat het hélemaal worden.

5. Geometrische vormen

Wanneer u aan de slag gaat met het design van uw interieur, dan mogen de geometrische vormen en prints niet ontbreken. Waar prints de afgelopen jaren ook al enigszins naar voren kwamen in de vorm van botanische tekeningen en prints van dieren en fruit, kunnen we het komende jaar helemaal los. Zo gaan we steeds meer natuurlijke prints zien.

Naast de natuurlijke prints, gaan ook de geometrische vormen steeds meer terugkomen. Zo kunt u driehoekjes, cirkels en vierkanten terug laten komen in het behang of tegels van je badkamer en/of keuken. Vindt u dit nogal ingrijpend? Kies dan voor de wat subtielere aanpak en laat de geometrische vormen dan terugkomen in uw dekbedovertrek, kussens of andere kleinere accessoires.

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van deze blog of kunt u wel wat advies gebruiken voor het design van uw nieuwe interieur? Neem dan gerust contact met ons op of kom bij ons langs. Onze specialisten staan klaar om u te helpen.