de trendkleuren van 2018

De trendkleuren van 2018

Nu het jaar al volop aan de gang is, wordt het tijd om een blik te werpen op de trendkleuren van 2018. Daarbij kijken we niet alleen naar de kleuren die winnen of verliezen aan populariteit, maar ook naar welke materialen en welke prints er dit jaar vaker worden gebruikt. En we staan ook even stil bij de kleur die uitgeroepen is tot Kleur van het Jaar 2018! Lees dus snel verder.

Kleuren

Wat gebeurt er met het kleurgebruik in 2018? Welke kleuren kunnen we beter in 2017 laten liggen en wat is nu helemaal de trend? Lees hieronder wat de nieuwe basis- en accentkleuren zijn.

Basis
In 2017 was vooral zwart dé basiskleur. In 2018 maakt zwart echter plaats voor bruin, en dan het liefst een volle donkere bruin of een natuurlijke bruin. Daarnaast is ook wit weer terug als een basiskleur en maken de volgende natuurlijke kleuren ook hun opwachting: donkergroen, donkerblauw en aubergine. Deze kleuren zorgen voor een prachtig natuurlijke uitstraling.

Accenten
Bij de trends voor accentkleuren is in 2018 ook iets bijzonders aan de hand. Waar de basiskleuren vooral donker zijn, zijn de accentkleuren juist behoorlijk fel en speels! Sommige trendspecialisten noemen de accentkleuren dit jaar dan ook ‘knalkleuren’. Het gaat om lekker felle kleuren die alsnog natuurlijk kunnen zijn, zoals appeltjesgroen, roze, okergeel, oranje en kobaltblauw.

Accentkleuren van 2018

Kleur van het jaar 2018

Ieder jaar verkiest Flexa een kleur van het jaar. Dit jaar is de kleur Heart Wood verkozen tot de kleur van het jaar 2018. Deze grijs-roze kleur heeft een huiselijke en toch natuurlijke uitstraling en is eigenlijk ideaal voor iedere inrichting. De kleur kan als basis worden gebruikt en voor een rustige uitstraling zorgen, maar er kan ook heel goed met deze kleur worden gecombineerd, waardoor een wat vollere en levendigere inrichting wordt gerealiseerd.

kleur van het jaar 2018

Materialen

Materialen die het in 2018 goed doen in woninginrichtingen zijn zwart staal, goud en messing. Als deze materialen geoxideerd zijn, is dat geen probleem, want ook dat is trendy. Daarnaast geldt ook hier dat het natuurlijke aspect meer grond wint, vooral door het gebruik van natuursteen, donker teak en/of eiken hout en rotan (vlechtwerk).

Prints

Naast de verschillende kleuren en materialen zijn er ook trends te vinden in het gebruik van prints in de woninginrichting. Wat hier vooral terugkomt is het gebruik van geometrische vormen in uw kussens, dekbedovertrek, gordijnen en meer. Denk hierbij aan driehoeken, cirkels en vierkanten. En ook hier geldt weer dat het natuurlijke naar voren komt, dus ook prints met bladeren of bloemen zijn in 2018 helemaal in.

Kleuradvies?

We hopen u zo voldoende te hebben geïnformeerd over de trendkleuren van 2018. Heeft u er nog vragen over? Of bent u op zoek naar iemand die u kleuradvies kan geven? Neem dan gerust contact met ons op of kom bij ons langs in Nieuw-Weerdinge! Dan helpen we u met alle plezier verder bij uw woninginrichting!

Neem contact op voor kleuradvies!