huiskamer met een gezellig, knus design

Een grote ruimte knus en gezellig maken

Het sfeervol inrichten van kleine ruimtes is meestal geen probleem, maar hoe doet u dat wanneer u een groot huis heeft? Een groot huis hebben is prachtig, maar het brengt ook nadelen met zich mee. Veel ruimte hebben is heerlijk, maar hoe gaat u om met deze ruimte? Hoe kunt u de ruimte van uw huis zo gebruiken dat het toch een sfeervol en knus geheel wordt? In deze blog geven wij u tips hoe u dit kunt realiseren.

1. Uw stijl

U hebt een grote ruimte tot uw beschikking, bedenk dus goed hoe u deze in gaat vullen. Probeer zoveel mogelijk uw stijl hierin te verwerken. Bent u er nog niet precies uit welke stijl het beste bij u/jullie past? Maak dan een moodboard. Zo komt u er snel genoeg achter welke stijl het beste bij u past en kunt u de inrichting van uw huis hierop aanpassen. Probeer ‘out of the box’ te denken! U heeft immers een mooie, grote ruimte tot uw beschikking.

kamer ingedeeld in afzonderlijke ruimtes door roomdividers

2. Bepaal grenzen

Een leuke manier om de grote ruimte invulling te geven is door deze in te delen in meerdere aparte ruimtes. U kunt dit doen door gebruik te maken van een open vakkenkast, een kamerscherm of een laag opbergmeubel. Deze zogeheten ‘roomdividers’ kunt u op zichzelf ook weer decoreren met leuke spulletjes. Met behulp van roomdividers kunt u eenvoudig uw kamer opdelen en elke ruimte voorzien zijn eigen functie. Wilt u liever de verschillende ruimtes op een subtielere manier aangeven? Gebruik dan vloerkleden om bijvoorbeeld de grens aan te geven voor de zithoek.

3. Harmonieus geheel

Probeer alle ruimtes met elkaar in harmonie te laten zijn. U kunt dit doen door een bepaald element of een bepaalde kleur als een soort rode draad in alle ruimtes terug te laten komen. Zo is uw kamer toch één groot geheel ondanks dat deze bestaat uit meerdere afzonderlijke ruimtes.

design met terugkomende elementen

4. Persoonlijkheid

Geef de inrichting van uw huis een persoonlijke touch! U moet een grote ruimte opvullen, dus laat zien wat u heeft. Zorg wel dat dit in balans is zodat het geen rommeltje wordt. Het laten terugkomen van uw persoonlijkheid in het design van uw huis, zal voor de perfecte sfeer zorgen en u het gevoel geven dat u écht thuis bent.

5. Speelse indeling

Een roomdivider is niet de enige manier om uw kamer in te delen. U kunt dit ook op een meer speelse manier doen. Een stel grote planten heeft hetzelfde effect en geeft tevens de inrichting van uw kamer een mooie natuurlijke uitstraling. Een andere manier is om de bank van de muur af, in plaats van er tegenaan te zetten. Probeer niet te afhankelijk te zijn van de muren, dit geldt ook voor de plaatsing van de andere meubels. Wees creatief en gebruik deze tips om te spelen met de geboden ruimte.

laat de ruimtes ook de ruimte zijn door niet alles vol te bouwen

6. Less is more

Een grote ruimte hoeft echt niet vol te staan met allerlei meubels en decoratie. Less is more! Laat dus ook echt zien dat u een mooie ruime kamer hebt en bouw niet alles vol. Het belangrijkste is dat u uw kamer dusdanig inricht dat u zich er thuis voelt.

Meer weten?

Bij Woninginrichting Wachtmeester kunt u terecht voor al uw woonwensen en woonstijlen. Wilt u hier graag advies over? Kom dan eens langs in onze winkel! Onze experts helpen u graag.