De mooiste eetkamermeubelen

vindt u bij Wachtmeester

Welke eetkamerstoel past bij u?

Kom proefzitten en ontdek!

Ook voor de mooiste accessoires

Woninginrichting Wachtmeester

Eetkamerstoelen

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een eethoek in huis. Een eethoek is de plek waar iedereen samenkomt en de dag met elkaar doorneemt, gezellig tafelt met familie of vrienden onder het genot van een drankje. Of uw eethoek nu in de woon- of eetkamer staat: met een set mooie eetkamerstoelen is de eethoek een grote sfeermaker in uw huis.

Welke stijl past bij u?

Bij Woninginrichting Wachtmeester vindt u diverse eetkamerstoelen in uiteenlopende stijlen en materialen. Kiest u voor subtiele of neutrale kleuren in combinatie met mooie accessoires, of kiest u voor een opvallende kleur voor een vrolijke en speelse uitstraling? Welke stijl ook bij u past, bij Woninginrichting Wachtmeester vindt u de eetkamerstoelen die aansluiten op uw persoonlijke woonstijl.

eetkamerstoelen

Waar moet u rekening mee houden?

Het uiterlijk van eetkamerstoelen is één ding; het comfort is iets heel anders. Er zijn verschillende dingen waar u rekening mee moet houden bij de aanschaf van eetkamerstoelen om te zorgen dat ook het comfort optimaal is. Wij hebben de belangrijkste punten voor u op een rijtje gezet:

1. Hoogte van de eetkamerstoel

Het is erg belangrijk om te kijken naar de hoogte van de eetkamerstoelen ten opzichte van de tafel. U moet voorkomen dat de stoelhoogte in verhouding tot de hoogte van de eettafel te klein of te groot is.

De meest gangbare zithoogte van een stoel is 46 centimeter hoog. De hoogte van de tafel hangt af van uw lengte, maar doorgaans is een eettafel tussen de 75 centimeter tot 80 centimeter hoog. Houd er bij de aanschaf van een nieuwe set eetkamerstoelen rekening mee dat wanneer de tafel hoger is dan 80 centimeter, het zitvlak ook hoger moet zijn dan 46 centimeter. Andersom geldt hetzelfde verhaal: een lagere tafel vraagt om een lagere stoelhoogte.

hoogte-eetkamerstoelen

2. Armleuningen

Wanneer u het prettig vindt dat u uw armen kunt laten rusten, kunt u overwegen om stoelen te kiezen met armleuningen. Houd ook hier rekening met de hoogte van de tafel. Het is belangrijk dat de armleuningen nog wel onder de tafel passen, zodat u de stoelen kunt aanschuiven en deze niet uitsteken.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over ons assortiment aan eetkamermeubelen? Lees dan hier ons artikel over tips voor het inrichting van uw eetkamer.

Tips eetkamerinrichting

3. Materiaal

De keuze voor verschillende materialen is geheel afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Eetkamerstoelen zijn doorgaans verkrijgbaar in houten, leren en stoffen uitvoeringen.

Hout
Houten eetkamerstoelen hebben als voordeel dat ze weinig onderhoud nodig hebben en dat ze makkelijk zijn schoon te maken. Daarbij zijn ze ook goedkoop in aanschaf en hebben ze een lange levensduur. Doordat houten stoelen een van nature hardere zit hebben, is het verstandig om van tevoren altijd even proef te zitten op de stoel.

Leer
Leren stoelen hebben als voordeel dat het een stevige zit heeft en van duurzaam materiaal is gemaakt wat betekent dat de stoel langer mee gaat. Doordat leer een duurzaam materiaal is, ligt de aanschafprijs wel hoger dan bij andere soorten materialen.

Stof
Stoffen eetkamerstoelen hebben als voordeel dat zij van zichzelf een natuurlijk zachte zit hebben. Ook zijn stoffen eetkamerstoelen goedkoper in aanschaf dan bijvoorbeeld leren stoelen. Houd echter wel rekening met verkleuring van de stof door te veel blootstelling aan zonlicht of door kledingstukken.

Persoonlijk advies

Wilt u graag persoonlijk advies ontvangen over welke stoel het beste aansluit bij uw wensen en behoeften? Woninginrichting Wachtmeester is thuis in eetkamerstoelen en andere woonmeubels en wij kunnen u daarom uitstekend adviseren. Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op of kom eens langs in onze vestiging in Nieuw-Weerdinge!

Contact opnemen