Heeft u zelf thuis een PVC vloer en wilt u weten hoe u deze het beste kan onderhouden om zo een langere levensduur te garanderen? Of bent u zich aan het oriënteren en bent u benieuwd naar het onderhoud van PVC vloeren? Wij geven u enkele algemene tips waarmee u jarenlang plezier kunt hebben van uw PVC vloer. Bent u nieuwsgierig naar ons assortiment aan PVC vloeren? Bekijk dan hier ons assortiment.

Bekijk assortiment vloeren   >

Algemene tips

Ondanks dat PVC vloeren in principe krasbestendig en onderhoudsarm zijn, kunt u beter altijd voorbereid te werk gaan om een langere levensduur van uw PVC vloeren te garanderen, want: voorkomen is altijd beter dan genezen.

Gebruik een schoonloopmat

Een schoonloopmat voorkomt dat vuil wat onder de schoenzolen blijft zitten terecht komt op uw PVC vloer. Om te voorkomen dat vuil gaat krassen kunt u het beste gebruik maken van een schoonloopmat. Let op dat de mat een schraap- en vochtfunctie heeft, zodat zowel al het vuil als al het vocht wordt opgenomen.

Afstoffen en dweilen

Het schoonhouden van een PVC vloer kan met een stoffer worden gedaan. U kunt natuurlijk ook uw vloer dweilen. Mocht u uw vloeren willen dweilen dan kunt u dit naar behoefte doen met lauwwarm water met een PU reiniger. Zorg ervoor dat u uw vloer niet te nat maakt, dit kan namelijk vlekken achterlaten op uw vloer.

Viltjes

Om te voorkomen dat uw meubels krassen veroorzaken door het schuiven, kunt u het beste viltjes aan de onderkant van de poten plakken. Deze viltjes zijn goedkoop in aanschaf en u hoeft zich geen zorgen te maken om krassen op uw vloer.

Vocht

Zorg bij vocht op de vloer altijd dat u dit zo snel mogelijk verwijdert. Heeft u planten op de vloer staan? Plaats dan een schotel onder de plantenpot. Lekkende plantenpotten veroorzaken vlekken die niet gemakkelijk te verwijderen zijn.

Onderhoudsmiddelen bij Woninginrichting Wachtmeester

Het onderhoud van PVC vloeren is dus eigenlijk heel erg simpel. Wilt u ook een bijna onderhoudsvrije vloer waar u jarenlang van kunt genieten? Kom dan eens bij ons langs in Nieuw-Weerdinge of neem contact met ons op. Wij laten u graag ons assortiment zien!

pvc onderhoudsmiddelen

Bezoek onze winkel

Bent u benieuwd naar wat de mogelijkheden voor u zijn? Of wilt u onze collectie PVC vloeren misschien eerst even in het echt zien? Kom dan bij ons langs in Nieuw-Weerdinge.

Lees meer

Bekijk ons assortiment

Bent u benieuwd naar ons assortiment aan PVC vloeren? Of bent u benieuwd naar onze andere meubelen in ons assortiment? Bekijk dan hier ons assortiment.

Lees meer