Woninginrichting Wachtmeester fauteuils

Tips bij het kopen van fauteuils

Fauteuils zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo hebben wij van Woninginrichting Wachtmeester standaardfauteuils, relaxfauteuils maar ook fauteuils met een draaibare poot, de zogeheten draaifauteuils. Het enorme aantal keuzemogelijkheden maakt het kopen van een fauteuil nog niet zo gemakkelijk als dat het lijkt. Maar waar dient u bij de koop van een fauteuil allemaal rekening mee te houden? Een klassieke of een moderne fauteuil die manueel of juist elektrisch verstelbaar is? Dit zijn slechts enkele factoren waar u rekening mee dient te houden bij de aankoop van een fauteuil. Wij zetten voor u alle factoren op een rijtje zodat u na het lezen van deze pagina weloverwogen een fauteuil kunt aanschaffen.

Kies je stijl

Wij van Woninginrichting Wachtmeester hebben een ruim assortiment aan fauteuils. Bent u op zoek naar een modern, strak design of houdt u meer van een klassieke stoel? Wij hebben het allemaal in ons assortiment. Houd bij het kiezen van een stijl rekening met uw overige meubelen in de ruimte waar de stoel komt te staan. Zo heeft u de gehele ruimte in dezelfde stijl.

Woninginrichting Wachtmeester leren stoel

Kies je materiaal

Bij het kopen van fauteuils dient u een keuze te maken voor het materiaal van de bekleding. Het maken van een weloverwogen keuze is in deze zeer belangrijk. Elk materiaal heeft namelijk zijn voor- en nadelen. Onze assortiment bestaat uit fauteuils die gemaakt zijn van leer, kunstleer, stof en kunststof. Neem de voor- en nadelen van de verschillende materialen mee in uw keuze voordat u definitief een beslissing maakt.

Kies je kleur

Afhankelijk van de materiaalkeuze zijn de fauteuils vrijwel in alle kleuren leverbaar. Houd bij de keuze van de kleur rekening met de omgeving waar hij komt te staan. Om uw nieuwe fauteuil goed op de andere meubelen af te stemmen kunt u een foto van uw andere meubelen meenemen naar de winkel.

Kies de bediening

U heeft bij ons de keuze uit manueel verstelbare stoelen of 1-2 motorig automatisch verstelbare stoelen. Bij de manueel verstelbare stoelen kunt u alle instellingen van de stoel handmatig vastzetten voor de ideale zit. Bij de elektrisch verstelbare stoelen kunt u via de één of twee motorische bediening de stoel geheel naar wens instellen.
In ons assortiment hebben wij ook sta-op stoelen. Dit zijn relaxfauteuils die voorzien zijn van een elektromotortje. Deze biedt op een veilige manier ondersteuning bij het opstaan en zitten. Dit is wellicht een goede optie voor de ouderen onder ons. Wilt u meer weten over sta-op stoelen? Bekijk dan deze pagina.

Woninginrichting Wachtmeester fauteuil
Woninginrichting Wachtmeester fauteuil

Kies de zithoogte en zitdiepte

Een belangrijk punt voor uw zitcomfort is de ideale zithoogte en zitdiepte van de nieuwe fauteuil. Deze is mede afhankelijk uw lichaamslengte. Het is belangrijk om deze goed af te stellen. Kom daarom gerust bij ons in de winkel proefzitten zodat u samen met onze experts kunt bepalen wat het beste bij u past.

Kies het zitcomfort (zacht, medium, hard)

Voor uw ideale zitcomfort kunt u zelf de hardheid van de rugleuning en zitting bepalen. Kies waar u zichzelf het meest prettig bij voelt; of het nou een stoel is waar u lekker in weg zakt of een wat stevigere stoel.

Conclusie

Het allerbelangrijkste is dat u een fauteuil kiest waar u lekker in zit, die u mooi vindt en die past binnen uw budget. Breng gerust een bezoekje aan onze winkel om ons prachtige assortiment aan fauteuils te bekijken.