Tips voor het kiezen van de juiste kast?

Bent u op zoek naar een dressoir voor in de hal of een stijlvolle kast voor in de woonkamer? Een keuze die op het eerste oog niet heel moeilijk lijkt, maar toch zijn er veel dingen om rekening mee te houden bij het aanschaffen van een nieuwe kast. Hoe bepaalt u de grootte en hoogte van de kast en voor welke kleur gaat u?
Door het ruime assortiment aan kasten vindt u bij Woninginrichting Wachtmeester ongetwijfeld de kast waar u naar op zoek bent. Of uw keuze nu uitgaat naar een klassiek, modern, trendy of functionele kast, Woninginrichting Wachtmeester heeft het allemaal. Op deze pagina geven wij u tips over hoe u de juiste kast kunt kiezen voor uw situatie. Wij geven u antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe bepaal ik de grootte van de kast?

  • Hoe bepaal ik de hoogte van de kast?

  • Voor welke kleur kast kies ik?

  • Waarom kiezen voor een opbergkast?

  • Waarom kiezen voor een open kast?

Hoe bepaal ik de grootte van de kast?

Het kiezen van het formaat kast is afhankelijk van de plaats waar hij komt te staan. Komt de kast in een kleine ruimte te staan, zorg er dan voor dat u nog gemakkelijk om de kast heen kunt lopen. Wanneer u kiest voor een groot model, dan zal de ruimte heel vol lijken en dat is eigenlijk niet wat u wilt.
Heeft u een grote ruimte tot uw beschikking, dan kunt u er voor kiezen om juist voor één grote kast te gaan die de gehele wand bedekt. Op deze manier creëert u een mooie eenheid in uw ruimte. Wanneer u eventueel van plan bent om wat op de kast te plaatsen, denk hierbij aan een mooie hangplant of een vaas, houd dan 40-100 cm ruimte tussen de bovenkant van de kast en het plafond. Bent u van plan niets bovenop uw kast te plaatsen? Houd dan dezelfde ruimte tussen de bovenkant van uw kast en het plafond aan als de afstand tussen kast en het naastliggende meubelstuk of wand.
Bij kleine ruimtes kunt u het beste kiezen voor één mooie kast als eyecatcher en wat kleinere meubels.

Prachtige antieke opbergkast

Hoe bepaal ik de hoogte van de kast?

De hoogte van de kast is voornamelijk afhankelijk van de ruimte waar hij in komt te staan en de andere meubels. U wilt uw design graag zo spannend mogelijk houden. Kies daarom voor afwisseling! Heeft u veel lage meubels in de kamer staan, dan is het mooi om deze af te wisselen met een hoge kast. Heeft u al veel hoge meubels staan, dan kunt u het beste voor een (lang) laag model gaan. In kleine ruimtes is het handig om voor een smal hoog model te gaan. Heeft u juist een grote ruimte, dan kunt u er voor kiezen om gebruik te maken van een roomdivider waar u overheen of doorheen kunt kijken. Dit houdt de ruimte mooi open, maar heeft u toch de ruimte iets opgedeeld.

kamer ingedeeld in afzonderlijke ruimtes door roomdividers

Voor welke kleur kast kies ik?

De kleur van een kast is vrij bepalend voor het uiterlijk van een kamer. Kies een kleur die bij de rest van de meubels past om het een mooi geheel te laten lijken. Daarnaast is het bepalen van de juiste kleur afhankelijk van de stijl van de rest van de kamer. Maak dus een weloverwogen kleurenkeuze, passend bij uw klassiek, modern of trendy design.

architectuur van strakke design kamer

Waarom kiezen voor een opbergkast?

Woninginrichting Wachtmeester heeft een mooi en ruim assortiment aan opbergkasten zowel in groot als klein formaat. Een opbergkast beschikt over veel schappen, een schuifdeur of twee grote openslaande deuren. Door het simpele design en de vele mogelijkheden qua formaat en functionaliteit is een opbergkast ideaal voor iedere kamer.

Waarom kiezen voor een open kast?

Wilt u graag een kast die dient als opbergruimte maar die tegelijkertijd ook voor sfeer zorgt, dan is de open kast een goede keuze. Bij deze kast kunt u uw spullen opbergen en tegelijkertijd tentoonstellen. U kunt hierbij denken aan mooie fotolijsten, kaarsen of serviesgoed. Laat iedereen uw mooie spullen zien!

Mooie open boekenkast voor de kamer

Lastig om een keuze te maken?

Heeft u na het lezen van deze blog nog steeds uw twijfels over welke kast u moet kiezen? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op via de telefoon of breng een bezoekje aan onze winkel. Wij adviseren u graag in het maken van de juiste keuze.