Tips voor het kiezen van het juiste vloerkleed

Wilt u weten hoe u het juiste vloerkleed kiest voor uw woonruimte? Wilt u weten welke afmetingen het beste passen bij de indeling van uw meubilair? Een vloerkleed kan uw inrichting maken of breken. Om dat laatste te voorkomen, vertellen wij in deze woontip hoe u het beste een vloerkleed kunt kiezen voor uw woninginrichting.

Woonkamer

Een kleed voor in de woonkamer zorgt voor een knusse en warme uitstraling. U kunt kiezen uit verschillende soorten kleden en tapijten zoals hoogpolige-, laagpolige- en lussenpool tapijten. Als u een keuze heeft gemaakt in het soort vloerkleed dat u graag wilt aanschaffen is het belangrijk om vervolgens te kijken naar de juiste afmetingen voor het vloerkleed.

In de woonkamer is het gebruikelijk om te kiezen voor een rechthoekig vloerkleed. Hiermee voorkomt u dat er meubels buiten het vloerkleed vallen. Het is belangrijk dat het vloerkleed niet als een opzichzelfstaand object tussen de meubels ‘zweeft’. Om een mooi geheel te creëren met u ervoor zorgen dat alle zitmeubels in hun volledigheid op het kleed passen, zonder dat het te krap wordt. U zou er eventueel ook voor kunnen kiezen om alleen de voorste poten van de meubels op het kleed te plaatsen. Op deze manier vormen het vloerkleed en de meubels een geheel.

Slaapkamer

In de slaapkamer geldt eigenlijk dezelfde regel als bij de woonkamer. Zorg voor een vloerkleed dat het gehele bed ‘draagt’. U kunt er voor kiezen om alleen de voorste poten en de nachtkastjes niet op het kleed te hebben staan wanneer het kleed niet lang genoeg is. Wanneer u liever de ruimte onder het bed vrij wilt houden kunt u ook een smal vloerkleed neerleggen aan weerszijden van het bed, zodat het knus oogt zonder dat de ruimte onder het bed weg valt.

Heeft u uw bed met één kant tegen de muur staan? Zorg dan dat u een smal kleed plaatst naast uw bed welke even lang is als het bed zelf. Hierbij mogen de poten niet op het kleed staan. Wanneer u een nachtkastje naast het bed heeft staan kan deze wel op het vloerkleed staan.

Eetkamer

In de eetkamer wordt vaak gebruik gemaakt van ronde vloerkleden, maar een rechthoekig vloerkleed kan ook. Bij het plaatsen van een vloerkleed in de eetkamer is het belangrijk dat het kleed aanzienlijk groter is dan de tafel en stoelen bij elkaar, omdat er ruimte over moet blijven voor het naar-voren-en-naar-achteren-schuiven van de stoelen. Houd hier dus rekening mee wanneer u ervoor kiest om een vloerkleed te gebruiken in de eetkamer.

Vragen?

Wilt u toch nog graag advies over welk vloerkleed u het beste kunt aanschaffen? Of bent u nieuwsgierig naar onze collectie aan vloerkleden en tapijten? Kom dan eens gerust bij ons langs voor advies of bekijk ons assortiment!