gekleurd vloerkleed
vloerkleed bloem
rood vloerkleed
vloerkleed
donker vloerkleed
vloerkleed zwart wit

Vloerkleden

Bent u op naar een mooi vloerkleed in uw woning? Wilt u weten welke soorten vloerkleden er zijn? Of wilt u weten welk vloerkleed het beste past bij uw wensen en behoeften? In dit artikel vertellen wij u welke verschillende vloerkleden er zijn en wat de kenmerken van deze vloerkleden zijn, zodat u de juiste keuze kunt maken voor een vloerkleed.

Het complete assortiment van Eurogros

Bekijk het complete assortiment aan vloerkleden dat wij kunnen leveren op de website van onze leverancier: Eurogros! Klik op de onderstaande afbeelding om naar de website te gaan.

Hoogpolig

Hoogpolige vloerkleden hebben een grote pool tussen de 3 cm en 15 cm lang. Dankzij de lange pool hebben hoogpolige vloerkleden een warme, knusse uitstraling. Hoogpolige vloerkleden zijn lastiger schoon te krijgen dan alle andere soorten vloerkleden, maar een hoogpolig vloerkleed leent zich wel uitstekend als speelkleed voor kleine kinderen of voor ouderen, omdat het een eventuele val kan breken.

Laagpolig

Laagpolige vloerkleden hebben een korte pool en worden vaak gedessineerd gemaakt, omdat de structuur zich er perfect voor leent. Laagpolige vloerkleden worden van zowel wol als synthetische garens gemaakt en worden getuft, geweven of met de hand geknoopt. Onder laagpolige vloerkleden vallen dus ook Perzische vloerkleden.

Vind uw ideale vloerkleed

Of het nu gaat om hoogpolige vloerkleden of een perzisch vloerkleed, bij ons bent u aan het juiste adres voor het vinden van uw ideale vloerkleed. In onze winkel vindt u een compleet aanbod vloerkleden in verschillende kleuren, vormen en types. Heeft u stijladvies nodig over vloerkleden? Heeft u vragen over onze exclusieve garantieservice? Of wilt u graag onze vloerkleed staaltjes zien? Neem dan contact met ons op via de telefoon, of neem een kijkje in onze winkel!

 

  • 0591-521363
  • Weerdingerkanaal nz 150 7831 HK Nieuw-Weerdinge

Lussenpool

Lussenpool vloerkleden zijn een variant op de vlak geweven karpetten. Deze ontstaan uit laagpolige vloerkleden waarbij lussen boven het poolbed uitgehaald worden. Doordat één kant van het vloerkleed allemaal lussen bevat, is het vloerkleed maar aan één kant te gebruiken.

Perzisch

Een Perzisch vloerkleed is dé trend op het gebied van interieurstijling. Perzische vloerkleden zijn handgeknoopt. Vaak worden ze zo gebruikt mogelijk gekocht, omdat het een ‘vintage’ look geeft aan het interieur.

Berbers

Berber vloerkleden zijn, net als Perzische vloerkleden, handgeknoopt. Berber vloerkleden zijn vaak hoogpolig en worden gemaakt van wol of zijde. Tegenwoordig hebben berber vloerkleden een strak, vaak geometrisch design verwerkt in het kleed. Hierdoor passen ze bij bijna elke woninginrichting.

Vloerkleden en huisdieren

Wanneer u in het bezit bent van huisdieren is het u vast bekend dat huisdieren overal vuil en haar achter kunnen laten. Vooral ongedierte, zoals vlooien, kunnen zich goed voortplanten in een omgeving met veel stof waar ze zich kunnen innestelen. Het is daarom aan te raden om bij huisdieren een laagpolig vloerkleed aan te schaffen. Hierbij kan eventueel vuil, haar en ongedierte gemakkelijk worden verwijderd van het vloerkleed.

Vloerkleden en kinderen

Een vrolijk vloerkleed in allerlei vormen en kleuren is op een kinderkamer of in een speelhoek natuurlijk fantastisch. Wanneer kinderen op een vloerkleed spelen wilt u natuurlijk dat dit veilig gebeurd én dat dit tegen een stootje of “ongelukje” kan. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor een hoogpolig vloerkleed van dik materiaal, zoals schapenwol. Mocht het voorkomen dat uw kind bijvoorbeeld valt, dan komt hij in ieder geval zacht terecht.

Meer weten?

Wilt u graag meer informatie over vloerkleden? Of bent u nieuwsgierig naar ons assortiment aan vloerkleden? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze vestiging.

Contact