WiWa bank

Welk type bank is het meest huisdierbestendig?

U bent op zoek naar een bank, maar tegelijkertijd realiseert u zich dat u een huisdier heeft. Huisdieren en banken, vaak niet de meest ideale combinatie. Daarom bent u op zoek naar huisdier bestendige banken. Verschillend per persoon, mag bij de ene persoon het huisdier wel op de bank en bij de andere juist weer niet. Ongeacht of u het wil of niet, zitten huisdieren soms binnen no-time op de bank. We kunnen dit simpelweg niet tegenhouden.
De oplossing hiervoor is om een huisdier bestendige bank uit zoeken. U kunt uw bank beschermen met een kleed erover of met de juiste bekleding die het minst gevoelig is voor krassen en halen én die tevens goed en gemakkelijk schoon te maken is. Op deze pagina zetten wij stoffen bekleding, echt lederen bekleding en kunst lederen bekleding tegenover elkaar en geven wij advies voor welk soort bekleding u het beste kan kiezen wanneer u huisdieren heeft. Ons advies luidt wel: laat uw huisdier niet of zo min mogelijk op de bank.

Stoffen bekleding

Er zijn vele uiteenlopende soorten meubelstoffen waarvan niet alle typen even geschikt zijn voor huisdieren. Wat wij u dan ook aanraden is om te kiezen voor stofsoorten die synthetisch zijn samengesteld uit 100% polyester. Deze stofsoorten zijn bestemd voor banken die intensief gebruikt worden. Denk hierbij aan huishoudens met kleine kinderen en huisdieren. Deze stoffen zijn gemakkelijk in gebruik, zeer slijtvast én goed schoon te houden. Daarnaast is het ook handig om rekening te houden met de structuur van de stof. De ene structuur is namelijk gevoeliger voor halen/haken dan de ander.

woontip-bank-leer

Echt leer

Echte lederen zitmeubelen zijn ideaal voor huishoudens met huisdieren. Dit komt mede doordat huisdieren op de een of andere manier anders reageren op echte lederen zitmeubelen. Zo vinden veel katten lederen zitmeubelen niet interessant als krabpaal, waar ze dat wel zouden vinden met een soortgelijk bankstel van stof. Echt leer is tevens een natuurlijk product dat jarenlang meegaat waardoor het een geschikte bekleding is voor uw bank bij intensief gebruik, dus wanneer u huisdieren heeft. Wij hebben het hier dan wél over het soort leer dat perfect gelooid is met een goede afwerking en beschermlaag. Wellicht weet u dat leren bekleding gevoelig is voor krassen. Gelukkig kunt u met de juiste producten het leer poetsen waardoor de krassen weer snel zullen verdwijnen.

Kunstleer

De verschillende kunstleer soorten zijn, als bekleding voor zitmeubelen, over het algemeen geschikt voor normaal woongebruik. Wanneer er intensief gebruik wordt gemaakt van uw bank door huisdieren en/of kinderen, raden wij u af om te kiezen voor kunstleer. Kunstleer is gemakkelijk schoon te maken maar in tegenstelling tot echt leer wél zeer gevoelig voor krassen, die niet weg of bij te werken zijn. Hierdoor zal uw bank snel kaal en lelijk worden.

Meer weten?

Bij Woninginrichting Wachtmeester kunt u terecht voor al uw woonwensen en woonstijlen, zo ook voor het type bank dat het meest huisdier bestendig is. Wilt u hier graag advies over? Kom dan eens langs in onze winkel! Onze experts helpen u graag bij het maken van de keuze voor de juiste bank voor uw situatie.